Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Азия

Азиатските пазари затвориха разнопосочно с поглед към ново IPO в Хонконг

Японските акции затвориха с повишения, докато в Китай търговията беше смесена

Азиатските пазари затвориха разнопосочно с поглед към ново IPO в Хонконг

Снимка: Bloomberg

Акциите в Азиатско-Тихоокеанския регион не успяха да намерят единна посока, като инвеститорите реагираха на протокола от последното заседание на Федералния резерв на САЩ в началото на ноември, съобщава CNBC.
 
Движенията при китайските континентални акции също бяха смесени, като Shanghai composite се повиши с 0,22% до около 3 369,73 пункта, докато Shenzhen component спадна с 0,411% до около 13 599,99 пункта. Индексът Hang Seng на Хонконг приключи своя търговски ден с ръст от 0,56% до 26 819,45 пункта.
 
Японските акции затвориха с повишения, като Nikkei 225 прибави 0,91% до 26 537,31 пункта, докато индексът Topix се повиши с 0,6% до 1 778,25 пункта. Kospi в Южна Корея напредна с 0,94%, за да завърши деня си на ниво от 2 625,91 пункта.
 
Австралийският ASX 200 се понижи с 0,7%, затваряйки на 6 636,40 пункта.
 
Протоколът от срещата на Фед от по-рано този месец показва, че служителите на централната банка на САЩ обсъждат начини за вкарване на повече пари в икономиката, която все още се възстановява от пандемията на коронавируса. Ръководството на Федералния резерв е обсъдило възможността за предоставяне на още насоки за своята стратегия за покупка на облигации.
 
Новината, върху която азиатските инвеститори бяха насочили вниманието си, беше листването на хонконгската борса на JD Health, подразделение на китайския гигант за електронна търговия JD.com. Компанията се стреми да набере повече от 3 млрд. долара от своя дебют в Хонконг.
 
JD Health планира да продаде 381,9 милиона акции в диапазон от 62,80 до 70,58 хонконгски долара ( 8,10 - 9,11 щатски долара), според данни на хонконгската фондова борса. Публичното предлагане на JD Health изглежда е най-голямото IPO в Хонконг през 2020 г., според Ройтерс.
 
Развитието идва, след като очакваното първоначално публично предлагане на Ant Group в Шанхай и Хонконг беше внезапно спряно по-рано през ноември. Акциите на JD.com в Хонконг поскъпнаха с 0,82% в четвъртък.
 
На петролния пазар цените се понижиха, като сортът Брент поевтиня с 1,46% до 47,90 долара за барел, а фючърсите върху американския петрол понижиха цената си с 1,47% до 45,04 долара за барел.
 
Индексът на щатския долар беше на ниво от 91,908 пункта, след като достигна нива над 92,4 по-рано тази седмица.
 
Японската йена се търгуваше на ниво от 104,28 йени за долар, след като в началото на тази седмица записа нива под 104 спрямо зелените пари. Австралийският долар се разменяше за 0,7362 долара, над нивата от под 0,732 долара, наблюдавани по-рано през седмицата.
 
Новина дойде и от корейската централна банка, която остави ключовия си лихвен процент на рекордно ниско ниво от 0,5%, което отговори на очакванията на икономистите в анкета на Ройтерс.
 
След това съобщение корейският вон достигна ниво от 1 104,90 за долар, в сравнение с по-ранното дъно от 1 107,30 вона спрямо долара.
По статията работиха: Веселина Василева, редактор Десислава Попова
Още по темата: Азия азиатски борси

Последни новини

Ако САЩ искат лидерство в чужбина, те трябва да са силни у дома
Кунчев: Масова имунизация у нас ще има напролет, но зависи от доставките
Азиатските пазари записаха ръстове след появата на изчезналия Джак Ма
Николай Ялъмов: Ще сме партньор на инвеститори и дружества в затруднение
Netflix премина границата от 200 млн. абонати
Китай е внесъл три пъти повече американски петрол през 2020 г.
Петролът поскъпва с надежда за нови стимули в САЩ и намаляване на запасите*
Любовната афера на Испания с жилищната собственост отслабва

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари ()


Още от Азия
Азиатските пазари записаха ръстове след появата на изчезналия Джак Ма