Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Министерство на туризма глобява концесионера на плаж „Смокиня“

Наказанието е заради нарушаване на целостта на плажната ивица

Министерство на туризма глобява концесионера на плаж „Смокиня“

Снимка: Pixabay

Министерството на туризма обяви, че налага глоба на концесионера на плаж „Смокините-север“, а причина за това е нарушаване на целостта на плажната ивица. Наказанието е в размер на 5 на сто от годишното концесионно възнаграждение за тази година, или 3856,55 лева, съобщават от ведомството.

Проверката по случая, извършена на 14 април, беше възложена след като се появи информация за нарушаване на целостта на дюни на плажа. На място са отишли служители на министерството, които са установили, че по цялата си дължина плажната ивица е с нарушена повърхност от следи на верижна техника.

Още по темата

По данни от министерството в южната част има оформен правоъгълен участък, където повърхността е заравнена и са оформени точни и равностоящи очертания на бразди от пясък. Отнетият пясък пък е подравнен във вид на насип, неестествено облегнат върху пясъчните дюни.

Министерството посочва, че състоянието на плажа след преминаването на верижна техника представлява неспазване на екологичните норми за опазване на естествения ландшафт по начин и със средства, които не допускат вредно въздействие, необратими изменения и увреждане.

В началото на седмицата, когато стана ясно, че започва проверка, от ведомството обявиха, че водят засилена комуникация с РИОСВ-Бургас, Басейнова дирекция „Черноморски район“ и с концесионера на плажа.

По статията работи: Елена Кирилова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари ()


Още от Икономика и политика
Русия възобновява полетите до България