Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Медии

Нова телевизия окончателно премина в ръцете на United

Бившият изпълнителен директор на RTL Дирк Геркенс ще ръководи медийната компания

Нова телевизия окончателно премина в ръцете на United

Снимка: Нова 

Регистрираната в Люксембург United Group обяви, че e завършилa придобиването на „Нова Броудкастинг Груп“.

„Нова“ се състои от 10 телевизионни канала, включително националната НОВА ТВ, и най-голямата онлайн платформа в България – „Нетинфо“, която достига средно до 80% от българското население всеки месец. Тя също така управлява четири радио станции.

На българския пазар United Group притежава телеком оператора VIVACOM.

“С радост посрещаме „Нова“ и нейните служители в семейството на United Group. България е привлекателен пазар за нас и като част от United Group „Нова Броудкастинг Груп“ ще продължи да надгражда силните си страни", казва главният изпълнителен директор на концерна Виктория Боклаг. 

„Между „Нова“ и другите наши медийни операции съществува добра съвместимост. Това ни дава възможността да постигнем синергия и да разширим мащаба си, за да увеличим инвестициите си в локално съдържание, което да удовлетвори нашите клиенти", добавя тя.

Още по темата

Дейностите на „Нова Броудкастинг груп“ ще бъдат супервизирани от бившия изпълнителен директор на RTL Дирк Геркенс, професионалист с повече от 25 години опит в сферата на телевизията. 

Придобиването на „Нова Броудкастинг Груп“ е в съответствие със стратегията на „Юнайтед Груп“ да притежава както телекомуникационни, така и медийни компании на пазарите, където оперира. Платформата на компанията обединява водещите оператори и най-добрите производители на съдържание в Югоизточна Европа.

Медийното подразделение на United Group - United Media, всяка година произвежда повече от 20 000 часа оригинално съдържание и излъчва повече от 30 канала, които са на разположение за наземни, кабелни, DTH, OTT и IPTV платформи.

United Group оперира в осем държави, има близо 10 млн. потребители и 11 хил. служители. От март 2019 г. мажоритарен собственик на United Group е BC Patners, една от най-големите глобални инвестиционни компании.  

Двете страни съобщиха за водени преговори в началото на декември 2020 година. Само няколко дни по-късно, на 14 декември 2020 година, КЗК образува производството за покупката.

Преди празниците стана ясно, че двете компании са постигнали съгласие по параметрите на сделката. Преди дни и КЗК даде разрешение за сделката.

По статията работи: Екип на Investor.bg
Още по темата: Медии Дирк Геркенс

Последни новини

 
Спонсорирано съдържание

Коментари ()


Още от Медии
Bloomberg TV Bulgaria стартира нов проект за бъдещето на ключови индустрии