Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини от Черноморието

Започва процедурата по признаването на ивицата около „Росенец“ за плаж

В действащата специализирана и кадастрална карта територията е определена като земеделска земя

Започва процедурата по признаването на ивицата около „Росенец“ за плаж

Снимка: БГНЕС

Задействани са процедурите за актуване като плаж на ивицата в парк „Росенец“ (недостъпната местнос до „Летните Сараи“, свързана с почетния председател на ДПС Ахмед Доган). От Министерството на туризма вече са извършили проверка, след като преди седмица бяха спрени от оградите, указващи строителен обект, съобщава БНР.

След като оградите вече са премахнати, експерти от ведомството са посетили плажа, за който на 11 юли имаше масов протест. На място и те са констатирали, че има каменист и пясъчен плаж.

Припомняме, че на 22 юли органите на ДНСК, РДНСК-Бургас, Областна и Морска администрация Бургас обявиха, че в парк „Росенец“ е установено, че не е осигурен свободен достъп до крайбрежната ивица заради поставена временна строителна ограда. В МРРБ липсва одобрен инвестиционен проект за изграждане на пристанищен обект, няма одобрен инвестиционен проект за изграждането и на двуетажна постройка, разположена в непосредствена близост до крайбрежната ивица. 

Още по темата

В действащата специализирана и кадастрална карта територията е определена като земеделска земя. От министерството поясниха, че вече е инициирана процедурата по изменение на документите.

Сезирана е Агенцията по геодезия, която трябва да извърши заснемане на имота и да се изготви нова специализирана карта за плаж. След това Министерството на туризма изпраща искане към Министерството на регионалното развитие за издаване на акт за държавна собственост.

Едва след приключване на тези процедури ивицата в „Росенец“ ще се води плаж и по документи, уточнява Националното радио.

 

По статията работи: Ралица Пейчева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари ()


Още от Новини от Черноморието
Търсят се концесионери за два плажа край Балчик и варненския „Офицерски - запад“